Arkitektutdanning

ArkitektutdanningDersom du er interessert i å tegne og ønsker å skape noe ut av det du tegner så er kanskje arkitekt utdanning noe for deg. Som arkitekt vil du blant annet jobbe med utforming av hus og bygninger. Det er ikke bare dette som er mulig å jobbe med dersom du har denne utdanningen. Du vil også kunne tegne og utforme møbler, samt infrastruktur til byer og landskap. Dette er en utdanning som dersom er opptatt av design men også av funksjon. Arbeidsoppgaver som er vanlig for en arkitekt er å planlegge, designe og utvikle nye konstruksjoner og bygninger. Det kan også være å restaurere eller transformere bygningen som allerede eksisterer. Sist men ikke mist så kan det som sagt også være å utvikle og planlegge hvordan tettsteder, landskap eller byer skal se ut. Dersom du vurderer å jobbe som arkitekt eller ta denne utdanningen så er det noen personlige egenskaper du bør ha. Du bør ha en god forståelse for estetikk og form samt være kreativ. Du må ha et ønske om å utforme fysiske omgivelser som vil påvirke oss mennesker og med det ha en god forståelse av nettopp dette.

Hvor kan jeg ta arkitekt utdanning?

Dersom du har bestemt deg for at arkitekt utdanning er noe du syns er interessant så vil det neste steget være å finne ut hvilke skoler du kan søke på. I Norge så er det tre skoler som tilbyr arkitektutdanning. Disse er Arkitekthøgskolen i Oslo, NTNU og Bergen Arkitektskole. Alle disse tre tilbyr et masterstudium. Det skal sies at det er visse krav du må tilfredsstille for å kunne søke på denne utdanningen. For det første så må man ha studiekompetanse eller realkompetanse som det heter. Videre så er det slik at opptakskravene er noe forskjellig fra skole til skole. På Arkitekthøgskolen i Oslo så må du gjennom en opptaksprøve for å vise hva du er god for. Dette studiet varer i fem og et halvt år. Dersom du er mer interessert i NTNU i Trondheim så er det noen flere krav til deg som søker. Du må ha generell studiekompetanse men du må også ha gjennomført matematikk (R1 og R2) samt Fysikk 1. Dette studiet varer også i 5 år. Den siste skolen er Bergen Arkitektskole og her må man også ha generell studiekompetanse. I tillegg til dette så ønsker skolen et motivasjonsbrev fra alle søkerne. Dette studie har også en varighet på 5 år.

Studere i utlandet

Det er ikke bare i Norge du kan ta arkitektutdanning. Dersom du ønsker å komme deg litt bort fra Norge og oppleve noe nytt så er kanskje utdanning i utlandet noe for deg. Ved å studere i utlandet eller å ta utveksling et semester eller to så vil man kunne oppleve en annen kultur og få mange morsomme opplevelser.

Dersom du ønsker å reise til et annet land så er det flere ulike muligheter. Du finner arkitektutdanning i mange ulike land. Dersom du ikke vil reise så langt så kan du velge Aalborg universitet i Danmark for eksempel. Ønsker du å reise noe lenger så kan du velge Arizona State University som ligger i USA. Dersom du er mer nysgjerrig på det å ta denne utdannelsen i utlandet så anbefaler vi deg å lese mer om de ulike skolene du kan velge på studievalg.